söndag, november 16, 2008

Guds kärlek

Oj, det har verkligen varit en händelserik vecka, med en tuff helg. Varit på kursvecka i Eskilstuna. Alltid kul att komma dit o träffa folket och "fylla på" lite. Helgen har varit konstig och omskakade. Men det är skönt att man har en god och kärleksfull Gud som man kan komma till med allt.Önskar att alla skulle förstå Guds kärlek. Jag gör inte det fullt ut och jag tror inte det är någon människa som kan förstå Guds gränslösa kärlek fullt ut. Men jag önkar att allt fler människor skulle få greppa mer om hur stor Hans kärlek är och hur mycket Han älskar dem. Många tror att kristendom bara handlar om att man får inte göra det eller det, eller att det bara är en massa krav, att man måste göra si och så. Men för Gud spelar det ingen roll vad du gjort eller vad du gör. Han bryr sig om dig, sådan du är. Han vill bara att du ska komma och krypa upp i Hans famn, att få visa hur mycket Han älskar dig. Hittade ett gammalt citat:
"En man gick till frisören. Under tiden han blev rakad och klippt diskuterade han och frisören olika frågor. När de kom till frågan om det finns en Gud sa frisören att det omöjligt kunde göra det eftersom det fanns så mycket ondska och lidande i världen. Mannen orkade inte ta diskussionen, utan satt tyst.
Efter besöket gick han ut på gatan, där såg han en kvinna som var mycket ovårdad, med tovigt och rufsigt hår. Mannen sprang in till frisören och sa: "Frisörer finns inte". Frisören protesterade så klart. Mannen sa då att om det finns frisörer skulle ju kvinnan på gatan inte behöva se så ovårdad ut. Frisören sa att orsaken till att kvinnan var ovårdad var att hon inte hade kommit till frisören, för att få hjälp. Precis, svarade mannen, så är det med människorna och Gud också. Gud tvingar sig inte på nån, utan man måste frivilligt söka Gud."
Precis. Gud tränger sig inte på nån. Han vill ju inte tvinga på sin kärlek på dig. Det gäller bara för dig att ta emot.
-:-
Idag fyller någon år. Grattis!

Inga kommentarer: