torsdag, april 29, 2010

Hyenas wedding

100424:

Satt på rummet och läste, plötsligt hörde jag hur det var nåt dån som lät i fjärran. Var det ett tåg? Går det tåg här? Gick ut för att undersöka saken och kom fram till att det var ösregnet som smattrade på plåttaken. Det började komma hitåt. Nedanför var gräsmattan full med filtar som låg på tork. Vi rusade ner för att plocka ihop dem innan regnet kom.

Regnperioden är här som sagt och det går nästan inte en dag utan att det kommer en störtskur. Jag gillar ju regn så jag ska inte klaga, dessutom; även om det är regnperiod så är det ju även en hel del sol, för det regnar ju inte exakt hela tiden..

Men en sak som är väldigt spännande med regnperioden är att när det regnat så finns det knappt några vägar kvar här. De bumpiga jordvägarna blir alldeles geggiga och blöta att det är ett helt företag för att försöka ta sig fram. Det är speciellt på söndagar när vi ska gå till kyrkan som man kan tvingas ut på de vägarna och då har man ju ofta sina ”finskor” på sig. Skorna fastnar ofta i geggan och när man kommit fram till kyrkan är de helt bruna av gegga.. Minst sagt spännande.

Men för att föklara namnet på detta blogginlägg: Tidigare hade jag hört talas om att när det regnar och solen lyser samtidgit så kallar man (i Afrika) det Apornas födelsedag”. Idag sken solen samtidigt som regnet öste ner och jag frågade om det. Men svaret jag fick då var att de kallar det ”Hyenas wedding”.

Att jag skulle skriva ett helt blogginlägg om bara regn när man är i Afrika var kanske inte så väntat, men nu blev det så. Det är ju trots allt regnperiod och jag gillar faktiskt regn.

2 kommentarer:

Magret sa...

Kära Lotta!
ja du är allt lite tokig! kan se dej hur du med förtjusning måste ut i ösregnet .kom hem drypande blöt. Glad över att stå och plaska o hoppa i en vattenpöl.Min härliga Lotta .Passa på nu när det är regnperiod. Saknar dej.
Kram mamma

Noomie sa...

Det kan ju betyda olika saker i olika länder, har för mig att i Zaïre sa man att det var apornas födelsedag. Härligt med regnperiod, det är som om Gud sätter igång en gigantisk dusch :)