tisdag, december 15, 2009

Vad kan lilla jag göra åt klimatet och miljön?

Ja, nu när det ändå är klimatmöte i Köpenhamn får jag väl passa på att skriva lite om det. Nä, jag ska inte skriva om klimatmötet för det är jag helt oinsatt i. Men jag tänkte skriva ner lite tips på vad du och jag faktiskt kan göra för att hjälpa till.

# Öppna dörren själv! Istället för att vara lat och trycka på knappen så att dörren åker upp av sig själv. Man spar och få istället själv lite extra motion :)

# Ta trapporna istället för att använda hissen. Ännu mer motion :)

# Köp lite Rättvisemärkt. På John Bauer-gymnasiet i Hässleholm har de faktiskt öppnat upp en rättvisemärkt butik med bara sådana varor. Besök den! :)

# Ta cyklen (bussen) istället för att köra med egen bil. Och ta tåget istället för flyget.

# Försök sortera dina sopor. Återvinn.

# Handla på Second Hand! (Återvinn igen :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tjäna inga pengar. Utom om du har lån, tjäna då pengar och betala av lånen. Om du spenderar pengarna fortsätter de att cirkulera, och någon använder dem till att släppa ut mer koldioxid. Sätter du in pengarna på banken lånar de ut dem igen, med samma resultat. Ju mindre pengar folk har på sina bankböcker, desto mindre kan bankerna låna ut och folk spenderar mindre.
/Fille

Martin Karlström sa...

Haha, jag gillar filles kommentar :)
Tänkte bara nämna att ska man ta tåget så undvik X2000 om du vill komma i tid. Det är ALLTID sent när jag åker med det...

Jacob sa...

Jäää John Bauer shoppen for the win :P